Molta merda – Dia internacional del teatre

Molta merda – Dites Catalanes

Avui us volem explicar el significat d’una de les frases fetes més emblemàtiques i carismàtiques de la nostra llengua: “Molta merda”. Avui celebrem el dia Internacional del teatre, i no hi ha millor moment que avui per explicar-vos-la!

Antigament, sobretot a les grans ciutats, el teatre era una activitat només a l’abast de les classes privilegiades. És per això que sovint, els assistents arribaven a l’espectacle amb carros de cavalls i els deixaven lligats a la porta i als voltants de l’espai on es realitzava l’obra. Així doncs, com més cavalls, més excrements, i en conseqüència, més públic i més èxit per la representació en qüestió. És per això, que els actors i les actrius, consideràvem els fems com una benedicció. D’aquí el naixement d’aquesta frase popular tan escatològica.

Si a més a més, li sumem el factor supersticiós que implica que desitjar sort comporta mala astrugància, el desig de molta merda s’ha instaurat com la manera habitual de desitjar-se èxits entre els actors i la gent del gremi de l’espectacle en general.

Us deixem l’enllaç amb una tassa amb la frase que ens ocupa, dedicada exclusivament a totes aquelles persones que es dediquen o gaudeixen del teatre i els espectacles culturals, a tothom que estigui relacionat, d’una manera o altra amb el món de la interpretació i la cultura. Llarga vida al teatre.

Si tens més curiositat sobre les dites, segueix buscant pel nostre blog! Aconseguirem així la màxima difusió!

15% de Descompte amb el codi: moltamerda

Vàlid fins divendres 29/03